Portfolio

Heb je (de highlights uit) mijn portfolio liever in een bestand? Om makkelijk te kunnen delen met anderen? Download hier de pdf.

Provalliance

Manifest

Provalliance is de grootste kappersgroep van Nederland. Ze hebben 3 uiteenlopende kappersformules: Cosmo, Brainwash en Team Kappers. Ze wilden heel graag één verhaal. Om te laten zien wie ze zijn. Wat ze doen. En om nieuwe kappers te inspireren. Dat kregen ze. Van Joep Luycx en mij. Het manifest met de titel: Een gestoorde duik.

TintelTuin

Schrijfwijzer

TintelTuin is een kinderopvang in Amsterdam met meer dan 90 locaties. In 2022 deden ze een rebranding traject en ik werkte met wijstudio samen aan de nieuwe schrijfwijzer en tone-of-voice.

“Charlie, een knoert van een schrijver ben je en een verdomd goeie luisteraar. Je durft 𝐤𝐰𝐞𝐭𝐬𝐛𝐚𝐚𝐫 te zijn en hebt een fijn oog voor de mensen om je heen. Precies wat een copywriter nodig heeft. Aan het werk!”

Joep Luycx
de joepie academie

“Charlie started as an intern at the North Sea Jazz Club and made himself indispensable in no time. He impressed me with his great writing skills and sharp ideas.”

Dennis Molema
Marketing Manager, North Sea Jazz Club

De Koffiejongens

Advertentie

Ik schreef voor De Koffiejongens een reclametekst voor een 1/1-advertentie in het NRC en de weekendbijlagen van Parool, Trouw en de Volkskrant. Deze advertentie was onderdeel van hun Echt lekker-campagne waarbij de focus op de goeie smaak van de koffie lag.

Innoord

Concept & copy voor vacature

Innoord is het bestuur van alle 16 openbare basisscholen in Amsterdam Noord. Ze zochten een nieuwe bestuurder. Samen met grafisch ontwerpbureau wijstudio bedacht ik een idee: maak de Noorderling in je wakker. Want dat zijn ze bij Innoord, noorderlingen. Die zijn recht voor de raap en hebben een dikke huid.

“Wij dachten onze copy altijd wel zelf te kunnen schrijven, maar pas toen Charlie zich erover ging buigen, kwam er lijn in, kreeg het karakter en boekten we resultaten die we eerder niet voor mogelijk hielden.”

David Schogt
Co-Founder & Chief of Brand, Dyme

“Het goeie van de schrijftraining was dat Charlie ons met simpele maar goed onderbouwde oefeningen makkelijk ‘aan’ wist te zetten. Je leert je teksten met eenvoudige technieken meteen beter te maken.”

Klaas Hernamdt
Programmaleider, Humanities Venture Lab (Universiteit van Amsterdam)

Dyme

Vaste copywriter

Dyme is een start-up met een duidelijke missie. Jou meer controle geven over je geld. Bij Dyme ben ik bijna een jaar lang de vaste in-house copywriter geweest. Ik schreef e-mails, blog posts, social posts, betalingsherinneringen en Pitch Decks en scherpte de tone-of-voice aan.

Yarado

Customer Stories + LinkedIn posts

Talent is schaarser dan ooit. Yarado’s doel is om te herdefiniëren hoe jij naar werk kijkt. Dit doen ze door softwarerobots te bouwen, en bedrijven repetitief werk uit handen te nemen. Zo kunnen mensen zich richten op waar ze goed in zijn.

CM.com

Customer Stories

CM.com is een wereldwijde leider in cloudsoftware voor conversational commerce die bedrijven in staat stelt om een superieure klantervaring te leveren. Ze zijn in 20 landen actief en hebben veel blije klanten. De verhalen daarachter vertellen ze graag, door middel van Customer Success Stories. Ik schreef er drie voor hen: voor het Rode Kruis, Kentaa en WK BMX.

Zonnepanelen Noord

Over ons pagina

Zonnepanelen Noord is dé specialist in zonnepanelen in Drenthe, Groningen en Friesland met een persoonlijke all-in service. Zij wilden graag wat meer over zichzelf vertellen, dus kochten ze een 6-voudige Colleague Story in bij de Content Shop. Samen vormen die verhalen hun prachtige Over-ons pagina.

Colaris

Over ons pagina + herschrijven

Colaris is een internationale wijnwinkel die al sinds 1922 bekend staat om kwaliteitswijn. Ze hebben een enorme berg aan kennis in huis en een team van specialisten waarbij de liefde voor wijn ervan af spat. Ik schreef voor Colaris een nieuwe Over-ons pagina en herschreef de pagina’s over hun wijnspecialisten en de wijnkelder voor hun website.

Neuf & Associates

Projectpagina’s

Neuf & Associates is een interim management- en adviesbureau op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Ze werken samen met overheden aan een duurzame leefomgeving waar iedereen de ruimte krijgt om met plezier te wonen, leven en werken. Ik schreef 3 heldere en krachtige projectpagina’s voor Neuf.

Amsterdam Alternatives

Reportages + interviews

Sinds mei 2019 schrijf ik artikelen voor Amsterdam Alternative, dé krant die de stem van de (Amsterdamse) underground versterkt. Het is een samenwerking tussen verschillende non-profit organisaties zoals onder andere De Ceuvel, Filmhuis Cavia, Cinetol en OT301. Ik schreef tot dusver 10 artikelen voor Amsterdam Alternative.

Frits

Artikelen + blogs

In mijn rol als Content Specialist bij FinTech-startup Frits schreef ik meerdere artikelen per week voor de website over het kopen van een huis. In totaal om en nabij de 60. Lastige materie in heldere taal uitgelegd. Hier vind je een kleine greep uit mijn Frits-oeuvre.

North Sea Jazz Club

Artist Bio’s

Voor de North Sea Jazz Club schreef ik tussen 2015 en 2017 ongeveer 50 artiestenbio’s voor de website. De North Sea Jazz Club gold als de Amsterdamse dependance van het gelijknamige festival en we ontvingen wekelijks topacts zoals Tony Joe White, Allen Toussaint, Otis Taylor , Shuggie Otis, Omar en DeWolff.

Het Nationale Theater

Content +
Social media redactie

Het Nationale Theater is het grootste reizende theatergezelschap van Nederland. Hier was ik verantwoordelijk voor de marketing van de educatieafdeling. Ik deed de contentredactie, ontwikkeling van seizoensbrochures en social mediaredactie.

Maak een website of blog op WordPress.com