Schrijf een omgekeerde sollicitatiebrief

Zweetdruppels druipen van de klok

Het is zondagavond of eigenlijk al maandag 3:00 uur ’s ochtends en die brief moet af. Je sollicitatiebrief welteverstaan. Uit alle macht probeer je er 3 redenen uit te persen waarom je zo’n geschikte kandidaat bent, maar och, van harte gaat het niet. ‘Waarom is het schrijven van een goeie brief nou toch zo godvergeten moeilijk?’, vraag je jezelf wanhopig af.

Draai de bliksemse boel lekker om

Het antwoord is simpel. Je moet het hele verhaal omkeren. Als werkzoekenden stellen we ons vaak nederig op. We proberen een verhaal over onszelf te vertellen dat maar moet kloppen met de potentiële werkgever. Daar gaat het mis. Veel praktischer is het om in jezelf te zoeken wat jij wil van een werkgever.

Dus, dit ga je doen

Je schrijft vandaag een omgekeerde sollicitatiebrief. Dat is een onvervalste ode aan jezelf en een pittig wensenlijstje voor je nieuwe baas ineen. Je gaat echt aan het werk. Kijken. Zoeken. Schrijven. Je leert hoe je beeldend schrijft en hoe je moeiteloos kan beginnen. Je eindigt met niets minder dan een steengoed eigen verhaal. Grote klasse.

Dit leer je:

  • Hoe je een beeldende tekst schrijft
  • Hoe je moeiteloos begint met schrijven
  • Een briljante copywriterstechniek die je al veel eerder had willen kennen.


Wat kost het? €150
Hoe lang? 3 uur
Met? 6 anderen
Waar? Amsterdam
Wanneer? T.B.A.

Cursisten beoordelen deze training gemiddeld met een 9,0

Vond het te gek om te doen. Jobhunten is zo vreselijk Bert-achtig dat ik er helemaal kriegel en ongemotiveerd van word. Heel fijn om mijn Ernie weer eens de vrije hand te geven, letterlijk en figuurlijk. Gaat mijn vuurtje harder van branden.

Waardering: 5 uit 5.

Hoi Charlie, dank voor dit leuke event. Je bent in mijn ogen een professional, weet mensen te inspireren en te betrekken. Laat hen uit de comfortzone komen, oordeelt er niet over en laat wat ze doen bij hen. Errug leuk! Thanx!

Waardering: 5 uit 5.

Ik vond dit een verschrikkelijk interessante en creatieve training. Smaakt zeker naar meer! Van begin tot eind was het boeiend. De wijze waarop Charlie deze training leidt is in één woord fabuleus te noemen.

Waardering: 5 uit 5.

Over de trainer.

Ik ben Charlie Vielvoye, copywriter en schrijftrainer. Ik heb mijn schrijftrainersbrevet aan de joepie academie behaald. Dat mag je gerust de beste schrijfopleiding van Nederland noemen. Ik geef namens de joepie academie trainingen en ook zelfstandig op locatie in Amsterdam.

Ho-ho, ik wil eerst even kennis maken.

Dat kan natuurlijk. Mailen of bellen mag altijd!

info(at)charlievielvoye.com

Foto’s Slideshow: Renée van der Heide In Beeld

FAK (Frequent Aangehaalde Kwesties)

Leer je nou om een sollicitatiebrief te schrijven?

Nee en ja. Je leert om een omgekeerde sollicitatiebrief te schrijven. Een echt persoonlijk verhaal. In plaats van een plichtmatige, kruiperige brief waarmee je jezelf tegen heug en meug in een malletje perst. Maaaar, door de omgekeerde brief te leren schrijven leer je ook hoe je een veel leukere sollicitatiebrief schrijft.

Is 3 uur niet moker lang?

3 uur is inderdaad best lang, maar het is tegelijkertijd ook super luxe. Voor mij als trainer, maar vooral voor jou. Je krijgt echt de tijd om te kijken, onderzoeken en schrijven. En ik kan je in alle rust dingen uitleggen over schrijven.

Kan ik ook online inbellen?

Nee, ik doe de training alleen op locatie. In Amsterdam, bij de Oudemanhuispoort. Dat is een UvA-locatie in het centrum, vlak naast de Wallen. Sterker nog: telefoons, computers en tablets zijn verboden. Mijn training is een elektronica-vrije ruimte. Zalig toch?

Maak een website of blog op WordPress.com