Cultureel persbericht

  • Photo by: Renée van der Heide In Beeld

Heb je een spraakmakende voorstelling op de rol? Of een inspirerende debatavond? Goed om de pers dan even aan de jas te trekken. Met een straf persbericht. Dus niet eentje waarbij je de websitetekst hebt gecopypaste. Daar wordt een journalist niet warm van namelijk 😉

Hoe ziet zo’n persbericht eruit?

Ik maak persberichten in een helder formatje van 20 zinnen*, verspreid over 3 alinea’s, met een pakkende titelzin erboven en een uitnodiging eronder. Die alinea’s hebben een vaste volgorde*. Kijk-want-dus bijvoorbeeld. Kijk, we hebben dit op de planken. Dat is heel bijzonder, want. Dus is het een goed idee om hierover te schrijven. Of toen-nu-straks, die kan ook goed voor een persbericht.

*= dit formatje en deze vaste volgordes leerde ik van Joep Luycx, van de joepie academie.


0,5 uur briefing

€503,5 uur schrijfwerk

€3501 uur corrigeren

€100Totaal

€500Maak trammelant in de krant

Waarom zou je het persbericht uitbesteden? Omdat je het waarschijnlijk niet zo leuk vindt om te doen. Of omdat je er heel lang over doet. Ik doe het graag voor je. Ik heb een aantal jaar in de culturele sector gewerkt, bij de North Sea Jazz Club en Het Nationale Theater. Dus ik ken het klappen van de culturele zweep.

Achteloos content shoppen

Bij de Content Shop bestel je hoge kwaliteit teksten voor vaste prijzen. Dat scheelt je gedoe. Handig als je vrijblijvend de kracht van content een keertje wil uitproberen. Of als je juist op regelmatige basis je volgers wil trakteren op een enorme berg verse inspiratie.

Over de schrijver.

Ik ben Charlie Vielvoye en ik bestier deze Content Shop. Ik breng een hoop ervaring mee als schrijver. Ik vind het fantastisch om culturele instellingen te helpen met het schrijven van persberichten. Zullen we maar gelijk beginnen?

Ho-ho, ik wil eerst even kennis maken.

Dat kan natuurlijk. Mailen of bellen mag altijd!

info(at)charlievielvoye.com

Foto’s Slideshow: Renée van der Heide In Beeld

Maak een website of blog op WordPress.com